петък, 7 август 2009 г.

Една свежа идея

.

Ако имате малко свободно време, нещо сте зациклили и случайно сте тук, ето ви една малка свежа идея за изкарването ви в интернет, доколкото в интернет човек може да си изкара свежо:

Виждате на тази страница най-горе една синя лента по продължение на целия екран, нали? Най-вляво има едно бяло "В" в оранжево квадратче със заоблени ръбове - емблемата на Blogger - не бе, не искам да ви дразня. После е полето за търсене, после три бутона: "търсене в блога", "подайте сигнал за блога" и "следене на блога", а после е най-интересното - "Следващ блог>>".
С ей това "Следващ блог>>" можете да отидете на съвсем случаен блог от световната мрежа на Blogger, да го разгледате и после да отидете на друг.
На мен ми беше интересно да видя що за блогове имат хората по света - дали са много по-хубави от българските, дали са с по-различни шаблони (общи изгледи) или пък някои шаблони преобладават, дали са повече като дневници, или политически, или футболни, или за коли, хобита, дали са наивни, тъпи или напротив - много по-интелигентни и т.н.
Това, което установих, е колко еднакви са хората по света.
Ако някой блог ви заинтригува, можете да си го преведете, като въведете URL-то му на тази страница: http://translate.google.bg/translate_t?hl=bg&sl=bg&tl=no#, само трябва да установите някак си на какъв език е самия блог (ако езикът не ви е познат де). На някои блогове я няма лентата горе и за да продължите да разцъквате, трябва да се върнете на предишната страница, където я е имало и пак да цъкнете "Следващ блог" - ще излезе съвсем различен :D

П. П. Ето, сега като си прочетох текста за евентуални редакции, натиснах "Следващ блог" и ми излезе този блог - http://lococine.blogspot.com/, в който има каталог на филми по години и държави, почва от 1913 година :))
А преди да напиша поста пък, като разцъквах, третият блог беше испански, нещо Old skool пишеше и беше за началото на хип хоп движението в Барселона, пълен със снимки на графити. Абе всякакви ги има, разгледайте :)

.