понеделник, 7 юли 2014 г.

Руският външен министър пристига в България

Бъдещето на проекта „Южен поток” най-вероятно ще бъде тема на разговорите у нас

http://novanews.bg/news/view/2014/07/07/79729/руският-външен-министър-пристига-в-българия/

Начало / България / Политика / Руският външен министър пристига в България
07/07/2014 07:10 ч., oбновена в 09:28 - днес
Сподели с Facebook Сподели с Twitter
Сергей Лавров. Снимка: БГНЕС, архив

Бъдещето на проекта „Южен поток” най-вероятно ще бъде тема на разговор по време на визитата у нас на руския външен министър Сергей Лавров в България. Това поне твърдят руски медии.

Лавров пристига днес на двудневно посещение, в рамките на което ще се срещне с премира Пламен Орешарски, президента Росен Плевнелиев, външния министър Кристиан Вигенин и председателя на Народното събрание Михаил Миков.

Работите по строителството на газопровода „Южен поток” на българска територия бяха замразени от правителството в началото на юни. Това се случи непосредствено след срещата на българския премиер с американски сенатори. Тогава Пламен Орешарски беше категоричен, че проектът ще бъде възобновен, само ако всички забележки на Европа бъдат отстранени.

Два протеста се готвят в София заради посещението на Сергей Лавров. Организира ги „Протестна мрежа” заради подозренията им, че на това посещение ще се подписват неясни и скрити споразумения, най-вече около „Южен поток”. В 12:30 недоволните ще се съберат пред Министерството на външните работи, а в 15:00 часа - пред Министерския съвет.
Сподели
Сподели с Facebook Сподели с Twitter