понеделник, 7 юли 2014 г.

Външният министър на Русия на посещение в София


http://bnt.bg/news/institutsii/va-nshniyat-minista-r-na-rusiya-na-poseshtenie-v-sofiya

юли 07, 2014 - днеска
Брой прочитания: 43
0 Коментара
<< Предишна публикацияСледваща публикация >>

Външният министър на Русия Сергей Лавров идва у нас. Визитата е по повод отбелязването през 2014 г. на 135-годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Русия.

Лавров ще се види с министъра на външните работи Кристиан Вигенин, с президента Росен Плевнелиев, с премиера Пламен Орешарски и с председателя на НС Михаил Миков. Предвижда се да бъде подписано Споразумение между правителствата за сътрудничество в областта на здравеопазването и медицинската наука. Макар че не е официално обявено, очаква се проектът “Южен поток”, който по настояване на Европейската комисия София замрази, да бъде сред коментираните теми. България е първата страна, през която минава газопроводът, след като тръбите излязат от Черно море и от
строежа на наша територия зависи и изграждането в останалите страни по трасето.

Посещението на Сергей Лавров ще бъде съпроводено със засилени мерки за сигурност и два протеста ,организирани от”Протестна мрежа”. Първият е в 12.30 ч. пред сградата на Министерството на външните работи, а вторият – от 15 ч. пред Министерския съвет. Протестите се организират във “Фейсбук” и са срещу подписването на документи по проекта Южен поток от правителството, което предстои да подаде оставка.

СПОДЕЛИ
Facebook0Twitter0Google+0LinkedIn0