сряда, 30 юли 2014 г.

Премиерът Пламен Орешарски подаде оставка


http://bnt.bg/news/politika/plamen-oresharski-podade-ostavka-2

юли 23, 2014 - преди седмица :))
Брой прочитания: 1121
1 Коментар
<< Предишна публикацияСледваща публикация >>

В официално съобщение до медиите пресцентърът на парламента съобщи, че в деловодството на Народното събрание в 17.59 часа на 23 юли 2014 г. е постъпила оставката на оглавяваното от Пламен Орешарски правителство. Предстои оставката да бъде включена в дневния ред на Народното събрание и да бъде подложена на гласуване в пленарната зала от народните представители.
Минути след депозирането на оставката председателят на парламента потвърди това пред “По света и у нас”.
Михаил Миков, председател на НС: Да, има подадена оставка и ще бъде разгледана по съответния конституционен ред. Нека да видим, утре имаме заседание, да видим дали има кворум. Знаете, че обикновено няма кворум. Ако има заседание, ще може да се разглежда и този въпрос. Благодаря ви.

С лаконичен коментар в профила си във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че оставката е толкова закъсняла и оставяща след себе си разруха, че дори не е могъл да й се зарадва. Депутати от ГЕРБ заявиха, че утре ще влязат в пленарната зала, за да гласуват оттеглянето на кабинета.

В предаването на БНТ “Още от деня” депутатът от БСП Антон Кутев каза, че тези, които са искали оставката, няма да живеят по-добре и обвини коалиционния партньор ДПС за провала на кабинета.

За “Фокус” заместник-председателят на Народното събрание Алиосман Имамов обяви, че няма пречки оставката да бъде гласувана още утре, а от “Атака” заявиха, че утре ще влязат в пленарната зала, за да гласуват оставката на кабинета.

Текст: Стоил Рошкев

СПОДЕЛИ
Facebook0Twitter0Google+0LinkedIn0