вторник, 5 август 2014 г.

БЧК продължава кампанията за събиране на средства в помощ на пострадалите от Мизия


http://bnt.bg/news/obshtestvo/bchk-proda-lzhava-kampaniyata-za-sa-birane-na-sredstva-v-pomosht-na-postradalite-ot-miziya

август 04, 2014
Брой прочитания: 37
0 Коментара
<< Предишна публикацияСледваща публикация >>

Българският червен кръст продължава кампанията за събиране на средства в помощ на пострадалите от наводненията в Мизия. До момента броят на изпратените смс-и е близо 46 хиляди, а в банковата сметка са постъпили 30 хиляди лева.

БЧК вече достави 600 спални комплекта, вода, хранителни продукти и дезинфекциращи препарати за жителите на града, но резервът вече е изчерпан. Затова от организацията призоваха производителите и големите търговски вериги да се присъединят към инициативата и да направят спешни дарения в помощ на пострадалото население от наводнения район. Червеният кръст отвори кратък номер за дарения с СМС, както и банкова сметка за превод на по-големи суми. Желаещите могат да подкрепят кампанията и чрез on-line дарения на сайта на организацията.
Христо Григоров – председател БЧК: “Необходими са ни пакети с трайни хранителни продукти. БЧК изчерпа своя резерв и е необходимо тези хора да бъдат хранени още 10 – 15 дни, имам предвид хората, които бяха евакуирани.”

СПОДЕЛИ
Facebook2Twitter0Google+0LinkedIn0