вторник, 5 август 2014 г.

XX-ти международен фолклорен фестивал в Пловдив


http://bnt.bg/news/shou-i-razvlechenie/xx-ti-mezhdunaroden-folkloren-festival-v-plovdiv

август 04, 2014
Брой прочитания: 51
0 Коментара
<< Предишна публикацияСледваща публикация >>

С традиционното дефиле по главната улица на Пловдив започна 20-то юбилейно издание на Международния фолклорен фестивал. Ансамбли от седем държави ще огласят града в следващите няколко дни с автентични народни песни от различни краища на света.

Шествието поведоха танцьорите от ансамбъл Тракия, последвани от Грузия, Гърция, Литва, Сърбия, Корея, Китай и българските участници от съставите „Странджа” и „Войводинци”. Привлечени от глъчката десетки минувачи аплодираха разноликия парад и не се поколебаха да се присъединят към танцьорите.
Бека – Грузия: “Атмосферата тук е много приятна. Искаме да зарадваме хората. Тайната на грузинския танц е скрита в историята и техниката. Емоциите също са важни.”

20-то юбилейно издание на фолклорния фестивал в Пловдив ще изненада зрителите с гости от далечните Китай и Корея. Азиатските участници освен автентични танци ще покажат и демонстрации на бойни изкуства. Специално за Българската национална телевизия Чан Ли разкри как се постигат тези впечатляващи движения.
Чан Ли – Китай: “Започваме да танцуваме още от 3-4 годишни деца. Вече съм на 20 и още се усъвършенствам. Доста е трудно.”

Фестивалът в Пловдив завършва в петък от 20 часа, със заключителен концерт на Античния театър.

Автор: Мариела Хубинова, оператор: Антон Марчев

СПОДЕЛИ
Facebook0Twitter0Google+0LinkedIn0